Öt körülmény, ami fogérzékenységet okozhat

1. Túl erős dörzsölés fogmosáskor

A fogak túl erős dörzsölése koptathatja a fogak külső rétegét alkotó zománcot, ami egyébként a szervezet legkeményebb szövete. Ha azt tapasztalja, hogy fogkeféje hamarabb elkopik, mint ahogy a fogselyme elfogy, valószínűleg túl erősen dörzsöli a fogait. Fogzománca védelme érdekében változtasson ezen!

2. A napi kétszeri fogmosás elmulasztása

Ha félvállról veszi a napi rendszeres fogmosást, fogselyemhasználatot és szájvízzel történő öblögetést, az ínyvonal mentén fogkő képződhet, amit csak fogorvos vagy dentálhigiénikus szakember tud eltávolítani. A tökéletesebb tisztaság érdekében tehát a fogkefével és fogkrémmel történő tisztítás mellett naponta kétszer használjon LISTERINE® szájvizet is!

3. Az íny visszahúzódása

Ha az íny elkezd visszahúzódni a fogakról, idővel szabaddá válhatnak a foggyökérben található idegvégződések. A bűnös a fogágybetegség vagy fogmosáskor a túl erős dörzsölés lehetnek.

4. Savas ételek

Az erősen fűszeres és/vagy savas ételek túl gyakori fogyasztása a fogzománc kopását okozhatja. Érdemes végiggondolnia, mennyi citrusfélét, paradicsomot, joghurtot, tejfölt, érett sajtot és savas italt – például narancslét, sportitalt, bort vagy szénsavas üdítőt – fogyaszt.  Ha túl sokat, igyekezzen csökkenteni.

5. Cukros ételek

A cukros ételek kiváló táptalajt jelentenek a  lepedék kialakulásához és megvastagodásához, ami idővel az íny visszahúzódásához és az érzékeny fognyaki területek szabaddá válásához vezethet.

FOGKEFÉVEL CSUPÁN A SZÁJÜREG KB. 25%-ÁT TUDJA MEGTISZTÍTANI