Title

Öt tanács érzékeny fogak esetén

1. Lassítson!

Az érzékeny fogak extra törődést igényelnek. Minél erősebben dörzsöljük a fogainkat, annál könnyebben és gyorsabban elkophat a fogzománc, aminek következtében szabaddá válhat a dentin. Nagyon fontos tehát, hogy a fogmosást gyengéd mozdulatokkal, puha sörtéjű kefével végezzük.

2. Lehetséges, hogy Ön fogcsikorgató?

Reggelenként arra ébred, hogy fáj az állkapocsízülete? Ha a válasz igen, akkor előfordulhat, hogy Ön is a fogszorítók és fogcsikorgatók táborába tartozik. Beszéljen fogorvosával - harapásemelő használatával megelőzhető a fogazat további károsodása.

3. Szüneteltesse egy ideig a fogfehérítést!

Mindannyian ragyogó fehér fogakról álmodunk, fogainknak azonban nemegyszer túlzott megpróbáltatást jelenthet az indokolatlanul gyakori fehérítés. Ilyenkor a fogzománc elvékonyodhat, és az alatta lévő dentin szabaddá válhat Tartson szünetet, amíg a fogak érzékenysége elmúlik!

4 Válasszon speciálisan érzékeny fogakra kifejlesztett fogkrémet!

A kálium-nitrátot vagy stroncium-kloridot tartalmazó készítményeket kifejezetten érzékeny fogak ápolására fejlesztették ki. Speciális anyagaik elzárják a dentincsatornákat, megakadályozva ezáltal a fájdalmat okozó ingerek továbbítását.

5. Ne hősködjön!

A fájdalom egy percnél tovább tart? Ha igen, ne várjon tovább, hanem forduljon fogorvoshoz! Rendelői körülmények között lehetőség van fluoridos ecsetelésre, vagy készülhet porcelánhéj az érzékeny fogra.